3 redenen voor zelfhypnose

Hoe fijn zou je het vinden als je een pijnlijke herinnering of fysieke klacht die steeds weer terugkomt, voorgoed zou kunnen laten verdwijnen, zodat je er nooit meer last van hebt? Dat is mogelijk. Met de kracht van zelfhypnose.

Je onderbewuste functioneert net als de processor en harde schijf van je computer en is verantwoordelijk voor 95% van je gedragingen en emoties. Zelfhypnose geeft je toegang tot die harde schijf zodat je ongewenste stukjes van je eigen software kunt vervangen.

Wi je de die kracht in jezelf ervaren? Het Response Instituut Roermond geeft binnenkort een gratis workshop zelfhypnose.

Hypnose is op vele manieren toepasbaar in het dagelijks leven, zowel op persoonlijk als professioneel niveau. Voor mij als mens is de kracht hypnose dat het mij inzicht heeft gegeven in hoe ons onderbewustzijn werkt en dat ik daarop mag vertrouwen.
– Paul, oud-deelnemer –

Drie redenen waarom het nuttig is om te leren hoe je met je brein kunt praten.

[1] Snel en effectief verandering teweegbrengen.

Misschien kreeg je als kind van je ouders altijd je zin als je begon te zeuren. Als kind leerde je dus dat zeuren nuttig voor je kon zijn. Maar datzelfde gedrag vertonen nu je een verantwoordelijke baan hebt, zou minder nuttig zijn. We hebben allemaal ooit gedragingen geleerd die ooit nuttig waren, maar die je nu alleen nog maar tegenwerken. Zelfhypnose leert je te communiceren met je eigen brein. Je kunt het dan instructies geven om oude nutteloze gedragingen te wissen en te vervangen door een nieuwe gewenste eigenschap.

[2] Stressvermindering en meer ontspanning.

Hypnose brengt je in een diepe en intense staat van rust. Je hersenen communiceren dan totaal anders met je lijf. Je lichaam gaat daardoor bijna als vanzelf in een rusttoestand. Stress verlaat dan op een natuurlijke wijze het lichaam. Als je je traint door zelfhypnose snel in deze staat te komen, kun je in korte tijd een diep gevoel van rust, welbehagen en vrijheid oproepen.

[3] Oproepen positieve emoties.

We slaan onze (emotionele) herinneringen op in een klein stukje van ons brein dat de amygdala heet. Daar zitten zowel de positieve als de negatieve emoties. Het lastige is dat we niet altijd in staat zijn om deze emoties diep in onszelf op te roepen. Ons kritisch bewuste denken ofwel de poortwachter van ons onderbewustzijn houdt ons tegen om een vrij keus te hebben over onze emoties en herinneringen. Hypnose leert je hoe je deze kritische factor kunt omzeilen zodat jij zelf beslist welke herinneringen je op wilt halen.

Hebben deze drie reden je overtuigd van de positieve invloed die hypnose kan hebben op je leven?

Schrijf je dan nu vrijblijvend in en kom zondag 2 september naar de gratis workshop zelfhypnose van het Response Instituut.

[gravityform id=”18″ title=”false” description=”false”]